Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

“Het delen van kennis over buisextrusietechnologie is een belangrijke succesfactor voor Rollepaal. We verzorgen training en kennisoverdracht voor klanten uit de hele wereld.”

Joe Venagas, R&D Manager, Rollepaal | Pipe extrusion Technology

Rollepaal | Pipe Extrusion Technology

Rollepaal is een toonaangevend fabrikant van extrusie-apparatuur voor PVC, PVC-O en PO-buizen. De hightech machines staan bekend om hun hoge kwaliteit met de focus op duurzaamheid, service en support. Het is de missie van Rollepaal om actief bij te dragen aan het succes van klanten door duurzame, kostenbesparende oplossingen te ontwikkelen.

Bij de fabricage van kunststof buizen vormen de grondstoffen veruit de grootste kostencomponent. Daarom is het belangrijk om met behoud van de vereiste specificaties voor de buis het gewicht maximaal te verminderen. Rollepaal biedt verschillende oplossingen om de kwaliteit van de buis tijdens de productie te beheersen. Met de machines van Rollepaal kunnen de klanten zowel overgewicht minimaliseren als controle houden over de wanddikte, waardoor de kosten van hun producten worden verlaagd.

De klanten van Rollepaal bevinden zich over de hele wereld. We exporteren onze producten naar meer dan 100 landen. Via onze vestigingen in Nederland (Dedemsvaart), in de Verenigde Staten (Baltimore) en in India (Ahmedabad) en via agenten wereldwijd, hebben we in veel landen advies en service direct beschikbaar.

Rollepaal ontwikkelt duurzame, innovatieve en kostenbesparende oplossingen voor buisproducenten als Pipelife, een van de grootste leveranciers van kunststof leidingsystemen in Europa. Deze worden in de fabriek in Enkhuizen vervaardigd op verschillende volcontinuproductielijnen.