Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Samenwerking met bedrijven die beschikken over aanvullende technologieën, stelt Helvoet in staat om in de groeiende vraag naar hoogwaardige consumables in de Health Tech markt te voorzien.”

Herman Koks, Business Development Manager, Helvoet | High Precision Plastic Components

Helvoet | High Precision Plastic Components

Helvoet is al meer dan 80 jaar wereldwijd leverancier van precisiecomponenten in rubber en kunststof. Het bedrijf is gespecialiseerd in complexe assemblages. Samen met de klant ontwikkelt Helvoet producten uit kunststof (thermoplast en thermoset), rubber, of een combinatie daarvan. Vervolgens assembleert het bedrijf die tot een halffabricaat of complete functionele module. Deze combinatie van kennisintensieve en kostenefficiënte ontwikkeling geeft Helvoet een unieke positie in de wereld van precisiedelen. Helvoets producten worden toegepast in onder andere brandstof-, rem- en aandrijfsystemen, doseersystemen voor bier, koffie en melk, medische cartridges, point-of-care instrumenten en diagnose-apparaten. De seriegroottes variëren van middelgroot tot zeer groot.

Voor de technologie op basis van kunststof en rubber dienen zich steeds meer mogelijkheden aan die wedijveren met gangbare materialen. Zo worden in de automotive steeds vaker kunststofdelen ingezet als vervanger voor metalen delen. Dat levert gewichtsbesparing op en verlaagt de belasting voor het milieu. Helvoet streeft continu naar het verbeteren van de product- en proceskwaliteit. Tegenwoordig is ‘zero defects’ de standaard. De productielocaties van Helvoet beschikken over alle kwaliteitssystemen en certificaten die nodig zijn voor hun specifieke markten. Om aan dit hoge kwaliteitsniveau te blijven voldoen, investeert Helvoet voortdurend in zijn mensen, processen en machines.

Een van de klanten van Helvoet in de medische markt is Vitreq, onderdeel van BVI Medical. Na een intensieve samenwerking in de ontwikkelingsfase, levert Helvoet diverse producten voor oogchirurgie instrumenten.