Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Persoonlijke ontwikkeling

Hydratec biedt ruimte aan talent. Stagiair(e)s en pas afgestudeerden bieden we de kans om ervaring op te doen in onze hightech-productieomgevingen. Een deel van hen gaat vervolgens als nieuwe collega aan de slag. We werken nauw samen met onderwijsinstellingen voor de beste match tussen student en bedrijf.

Helvoet | High Precision Components

Helvoet is al meer dan 80 jaar wereldwijd leverancier van precisiecomponenten uit technische polymeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en serieproductie van complexe assemblages voor specialistische markten. Samen met de klant ontwikkelt Helvoet producten uit kunststof (thermoplast en thermoset), siliconen gietrubber, rubber, of een combinatie daarvan. Vervolgens assembleert het bedrijf die tot een halffabricaat of complete functionele module. Deze combinatie van kennisintensieve en kostenefficiënte ontwikkeling geeft Helvoet een unieke positie in de wereld van precisiedelen.

De toenemende vraag naar intelligente sampling methoden met zogenaamde ‘smart consumables’ maakt dat Helvoet ideaal gepositioneerd is voor uiteenlopende Health Tech toepassingen, zoals medische cartridges, point-of-care instrumenten en diagnose-apparaten. In clean rooms (stofarme ruimtes) worden essentiële componenten voor de Life Sciences markt geproduceerd die de ontwikkeling van gepersonaliseerde medicijnen ondersteunen. Helvoet’s innovatieve kunststofprocestechnologie schept nieuwe mogelijkheden voor onder andere de analyse van DNA via PCR-technieken. 

Helvoet’s technologie wordt eveneens toegepast in brandstof-, rem- en aandrijfsystemen, brandstofcellen, doseersystemen voor dranken en sensortechnologie voor autonoom rijden. De seriegroottes variëren van middelgroot tot zeer groot. 

Het continu verbeteren van de product- en proceskwaliteit en ‘zero defects manufacturing’ is standaard instrumentarium van Helvoet. De productielocaties van Helvoet beschikken over alle kwaliteitssystemen en certificaten die nodig zijn voor hun specifieke markten. Om aan dit hoge kwaliteitsniveau te blijven voldoen investeert Helvoet voortdurend in zijn mensen, processen en machines.