Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Lan | Handling Technologies

Lan Handling Technologies is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van (gesteriliseerde) product handlingsystemen en end-of-line automatisering voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf neemt het hele proces van concept tot ingebruikname voor zijn rekening. Ontwerp, constructie, assemblage en installatie gebeuren in eigen beheer.

De innovatieve en efficiënte turnkey handling systemen van Lan zijn terug te vinden in de wereldwijde voedings- en verpakkingsindustrie, zowel bij multinationals als snelgroeiende startups. Door slimme toepassing van modularisatie in ons productportfolio, bieden wij een uitgebreid palet aan klant specifieke oplossingen en realiseren wij maatwerk op basis van de laatste technologie. Op deze wijze hebben wij wereldwijd inmiddels meer dan 500 product handling systemen van hoge kwaliteit geplaatst.

Vanuit de vestigingen in Tilburg en Halfweg ontwikkelt Lan hoogwaardige automatiseringsoplossingen voor een breed scala aan verpakkingen; van gesteriliseerde voeding in pouch, blik en pot tot maaltijdsalades en agrifood in zakken, netten, dozen en kratten.

Hogere efficiency, toenemende productdiversiteit, aandacht voor traceability en zero waste hebben impact op de productie-omgeving. In intensieve samenwerking met universiteiten, vooraanstaande multinationals en innovatieve startups in de voedingsindustrie spelen wij in op deze trends en werken wij aan thema's als Industry 4.0, Digital Twins en Big Data. Zo levert Lan Handling Technologies een belangrijke bijdrage aan de groeiende behoefte aan veilige voedselproducten.

HAK, Nederland

“Door de samenwerking met Lan hebben we de nodige kennis en kunde over product handling in huis gehaald. Tot een paar jaar geleden lag de expertise van HAK bij het produceren van conserven in glazen potten. Zelf stazakken produceren was voor ons volledig nieuw. De projectleider en engineers van Lan namen ons stap voor stap mee in het hoe en waarom van bepaalde keuzes op het gebied van pouch handling. Belangrijk voor ons, want de geautomatiseerde handelingen voor en na de autoclaven zijn cruciaal in het proces. We werken nu met tientallen recepturen in verschillende varianten en het einde is nog niet in zicht.”

Ronald van Helfteren, technisch projectleider