Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Rollepaal | Pipe Extrusion Technology

Rollepaal is een toonaangevend fabrikant van extrusie-apparatuur voor PVC, PVC-O en PO buizen. De kracht van Rollepaal is het innovatieve karakter van het bedrijf. De hightech machines staan bekend om hun hoge kwaliteit met de focus op duurzaamheid, service en support.

Na oprichting in de jaren '60 maakte Rollepaal jarenlang deel uit van Europa's grootste buisproducent. Dit gaf het bedrijf de kans om alles te leren over de productie van buizen vanuit het standpunt van de klant. Het is de missie van Rollepaal om actief bij te dragen aan het succes van klanten door duurzame, kostenbesparende oplossingen te ontwikkelen.

Bij de fabricage van kunststof buizen vormen de grondstoffen veruit de grootste kostencomponent. Tot ongeveer 80% van de fabricagekosten bestaat uit het materiaalverbruik. Daarom is het belangrijk om - met behoud van de vereiste specificaties voor de buis - het gewicht maximaal te verminderen. Rollepaal biedt verschillende oplossingen om de kwaliteit van de buis tijdens de productie te beheersen. Met de machines van Rollepaal kunnen de klanten zowel overgewicht minimaliseren als controle houden over de wanddikte, waardoor de kosten van hun producten worden verlaagd.

De klanten van Rollepaal bevinden zich over de hele wereld. We exporteren onze producten naar meer dan 100 landen. Via onze vestigingen in Nederland (Dedemsvaart), in de Verenigde Staten (Baltimore) en in India (Ahmedabad) en via agenten wereldwijd, hebben we in veel landen advies en service direct beschikbaar.

JM Eagle, VS

“Rollepaal produceert systemen van topkwaliteit. Het grote verschil zit ‘m in de medewerkers en de kennis die zij hebben van extrusie. Wat het bedrijf onderscheidt, is haar begrip van eindgebruik. We werken hand in hand samen met het technische ondersteuningsteam en samen creëren we machines van topkwaliteit, die gebouwd zijn om lang mee te gaan en te presteren.”

Chuck Clark, VP of production