Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Helvoet | High Precision Plastic Components

Helvoet is al meer dan 80 jaar wereldwijd leverancier van precisiecomponenten in rubber en kunststof. Het bedrijf is gespecialiseerd in complexe assemblages voor de markten van Food, Health en Mobility.

Samen met de klant ontwikkelt Helvoet producten uit kunststof (thermoplast en thermoset), rubber, of een combinatie daarvan. Vervolgens assembleert het bedrijf die tot een halffabricaat of tot een complete functionele module. Deze combinatie van kennisintensieve ontwikkeling en kostenefficiënte ontwikkeling geeft Helvoet een unieke positie in de wereld van precisiedelen. Helvoet’s producten worden toegepast in onder andere brandstof-, rem- en aandrijfsystemen, doseersystemen voor bier, koffie en melk, medische cartridges, point-of-care instrumenten en diagnose-apparaten. De seriegroottes variëren van middelgroot tot zeer groot.

De technologie op basis van kunststof en rubber is volop in ontwikkeling. Er dienen zich steeds meer mogelijkheden aan die wedijveren met gangbare materialen. Zo worden in de automotive steeds vaker kunststofdelen ingezet als vervanger voor metalen delen. Dat levert gewichtsbesparing op en daardoor minder belasting voor het milieu. Helvoet streeft continu naar het verbeteren van de product- en proceskwaliteit. Tegenwoordig is ‘zero defects’ de standaard. De productielocaties van Helvoet beschikken over alle kwaliteitssystemen en certificaten die nodig zijn voor hun specifieke markten. Om aan dit hoge kwaliteitsniveau te blijven voldoen, investeert Helvoet voortdurend in zijn mensen, processen en machines.

Helvoet heeft sales & productielocaties in Nederland (Tilburg en Hellevoetsluis), België (Lommel), Duitsland (München), India (Pune) en Polen (Kaniow en Wroclaw). Bovendien beschikt Helvoet over een sales office in de USA (Detroit).

Qiagen N.V. Nederland

“Qiagen is leverancier van bemonsterings- en testtechnologieën voor moleculaire diagnostiek, testen in de praktijk en academisch en farmaceutisch onderzoek. In 2020 hebben we nauw samengewerkt met Helvoet voor de productie van een geavanceerd verbruiksproduct op polymeerbasis. We waren onder de indruk van hun dynamische aanpak en inzet en ook van de transparante communicatie in een hoogwaardige en geavanceerde technologische setting. Samen is het ons gelukt.“

Serge Van Vooren, Vice President Purchasing, Head of global procurement