Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Timmerije | High-Tech Plastic Components

In ruim 85 jaar is Timmerije in de Benelux uitgegroeid tot specialist in spuitgietproducten van kunststof. Als ontwerper en producent van hoogwaardige kunststofproducten voor OEM’s van bekende Europese topmerken maakt het bedrijf serieproducties voor just-in-time-toelevering voor de food & agri-industrie, mobiliteitsindustrie, en diverse andere industrieën, zoals elektrotechnische installaties, huishoudelijke apparaten, cv-ketels en de meubelindustrie.

De hoogwaardige kunststofproducten en samenstellingen van onderdelen van Timmerije vinden hun weg in uiteenlopende toepassingen. Van klimaatsystemen tot vrachtwagens. En van fietsonderdelen tot koffiezetapparaten. Het bedrijf beheerst het complete proces en beschikt over een eigen engineeringsafdeling, gereedschapsmakerij en assemblage-afdeling.

Projectmanagement, matrijzenbouw, onderhoud & reparatie en het samenstellen van componenten vindt plaats onder één dak. Nauw op elkaar afgestemde ontwerp-, productie- en logistieke processen staan garant voor een korte time-to-market en bieden continuïteit. Bovendien heeft Timmerije de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het produceren van kunststof spuitgietproducten. We beschikken over meer dan 50 moderne spuitgietmachines van 25 tot 1.400 ton sluitkracht. Met dit moderne machinepark, ons team van specialisten en ons adequate kwaliteitssysteem staan wij voor innovatie, betrouwbare processen en servicegerichtheid.

Zehnder

“Timmerije denkt mee over het ontwikkelen van onze kunststof spuitgietonderdelen tot het just-in-time aanleveren aan de baan en alles wat er tussenin zit. ‘Communicatie’ is daarbij het toverwoord.”

Gert Wiersema, Procurement Manager